Turizem Goričko

Goričko

Goričko je najbolj severovzhodna dežela Slovenije, ki se stiska med avstrijsko in madžarsko mejo. Dolgo let je Goričko veljalo za pozabljeno pokrajino, domačini pa pravijo, da se je slovenska zavest o Prekmurju ustavila prav tu ob Muri in rodovitni ravnini ob njej.

Tukaj je bil tok dogodkov v preteklosti počasnejši, morda je zato pokrajina postala pozabljena, nekaj je prispevala tudi izoliranost od preostalih delov Slovenije. Goričko leta ni doživljalo grobih in nasilnih sprememb v krajini, kljub temu marljive kmečke roke niso zamrle.

Pravijo, da je Goričko nekaj posebnega, saj narava tu ni skoparila. Tukaj so slovenske najmlajše paleozojske kamnine, zemlja

Preberi več: Goričko

Lokalno vodenje

Če se odpravljate na izlet na Goričko in ste večja skupina, vam priporočamo, da si najamete lokalnega turističnega vodnika. Tako vam bodo naše kraje predstavili ljudje, ki živijo na tem območju. Vodniki vam bodo predstavili naše griče, naravo, kulturo, preteklost, pa tudi aktualne zgodbe.

Za najem turističnega vodnika nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali pokličite 041 673 263!

Preberi več: Lokalno vodenje

Povežite se z nami

Fb logo