Turizem Goričko

Ponudniki

Čebelji gradič, Serdica 116, 9262 Rogašovci, 041 761 050, http://www.cebelji-gradic.com/
Pod tem imenom se skriva ekološka turistična kmetija, ki stoji v čudoviti naravi krajinskega parka Goričko, odmaknjena od vrveža vsakdanjega sveta. Posameznikom in organiziranim skupinam nudijo oglede, kjer vam bodo razkrili čudovit svet čebel. Prav tako boste spoznali njihovi ovci Majo in Kasandro, ponija Poldija, zajčke, kokoši... Degustacija medu in medenjakov.

cebelji gradic

Gostišče Ajda, Cankova 33, 9261 Cankova, 031 672 500, http://www.gostisce-ajda-bagola.si/
Izletniška gostilna-picerija Ajda na Cankovi je sodobna, a prijetna, prava prekmurska gostilna na prehodu iz ravninskega v gorički svet Prekmurja tik ob avstrijski meji. Ponuja bogat izbor domačih jedi, pripravljenih v krušni peči. Kot pove že ime, so njena posebnost jedi iz ajde, postrežejo pa vam tudi druge domače jedi.

ajda

Izletniška kmetija Kozelinovi, Gerlinci 130, 9261 Cankova, 031 474 008
Med vinogradi se nahaja vinogradniško-poljedelska kmetija, kjer boste dobili občutek, zdaj sem pa res na Goričkem. Kmetija ponuja vino lastne pridelave, hladne jedi: domači narezki, tlačenka z bučnim oljem, domače klobase, doma pečen kruh iz krušne peči, ocvirkove pogače, sirovi in jabolčni štruklji. Poleti strežejo tudi pri mizah pod brajdami. Po želji organizirajo piknike. Možnost degustacije vin in domačih izdelkov.

kozelinovi2

 Oljarna Dajč, Sotina 16b, 9262 Rogašovci (0)2 55 71 600
Na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob meji z Avstrijo, leži družinsko podjetje s tradicijo - Dajč produkt, ki se ukvarja med drugim tudi z oljarstvom. Skupinam in posameznikom razkažejo proizvodni obrat, ki je med najmodernejšimi v Sloveniji ter ponudijo degustacijo bučnega olja in bučnih semen oblitih z različnimi okusi.

 dajc1

Sadjarstvo Ficko, Rogašovci 78, 9262 Rogašovci, 041 792 328, http://www.sadjarstvo-ficko.si/
Pri njih nastajajo kakovostni izdelki, ki so posebnost na slovenskem tržišču. Osnova so posebej izbrane sadne vrste, saj pri njih raste prvi nasad kutine ter prvi nasad nešplje v Slovenij. Mikroklima zahodnega Goričkega, idealna sadjarska pobočja ter z apnencem bogata tla, ki odražajo ostanke Panonskega morja, dajejo sadju poseben ton. Spremenljive vremenske razmere, ki se od leta do leta spreminjajo, pa se odražajo tudi v njihovih končnih izdelkih. Njihova želja je proizvajati izdelke, kot jim jih ponudi narava, saj delo v sožitju z naravo rodi najlepše in najboljše plodove. Degustacija več vrst marmelad in likerjev.

 Sadjarstvo Ficko

Vina Gjerkeš, Fikšinci 49, 9262 Rogašovci, 041 623 125, http://www.vina-gjerkes.com/
Na skrajnem severuzahodu Goričkega, v vasi Fikšinci se nahaja obnovljena vinogradniška domačija Gjerkeš, okrog katere uspevajo sorte laški rizling, chardonnay, rumeni muškat in sivi pinot. Stekleničijo vrhunska buteljčna vina in vam po predhodni najavi nudijo vodene degustacije za skupine v prijetnem in mirnem okolju.

 

 

 

 

Povežite se z nami

Fb logo