Turizem Goričko

Doživetja

 

Postanite čebelar – Čebelji gradič, Serdica 116, 9262 Rogašovci, 041 761 050, http://www.cebelji-gradic.com/

cebelji gradic

Na ekološko turistični kmetiji Čebelji gradič lahko za kratek čas postanete čebelar in doživite čudoviti svet čebel. Opremljeni s čebelarskim klobukom se boste podali v panj in spoznali delo čebelarja. Seveda boste medtem okušali različne vrste medu in medenjake.

 Obiranje jagod/češenj, Krašči 37, 9261 Cankova, 041 571 870

vratusa

Pri Šipoš/Vratuševih ima sadjarstvo že 20 letno tradicijo. Sušijo predvsem doma pridelano sadje iz integrirane pridelave. Sadje pridelujejo na približno desetih hektarjih.

Eden prvih pridelkov na kmetiji so jagode, ki začnejo zoreti konec maja. Obiskovalcem ponujajo enkratno doživetje, saj si lahko jagode naberejo sami, vmes pa še mimogrede kakšno snedejo. Isto velja za češnje.

 Vožnja s traktorskim vlakcem - Društvo starodobnih vozil traktor, 041 866 031

vlakec

Doživite Goričke griče med vožnjo s traktorskim vlakcem. Traktorski vlakec vas počaka na dogovorjenem mestu in vas odloži, kjer se zmenite. Sprejme do 20 ljudi.

 Kuhanje bograča – Izletniška kmetija Kozelinovi, Gerlinci 130, 9261 Cankova, 031 474 008

kozelinovi2

Bograč je tradicionalna prekmurska jed, katere ime izvira iz madžarske besede, kipoimenuje pastirski kotel. Značilna jed na žlico mora vsebovati tri vrste mesa, čebulo in krompir. Seveda pa vsak kuhar doda svoje sestavine, zaradi katerih je njegov bograč najboljše. Zato se vsako leto po različnih krajih v Prekmurju odvijajo prireditve v tekmovanju v kuhanju bograča. To izkušnjo vam ponujajo na Izletniški kmetiji Kozelinovi. Seveda boste skuhano tudi pojedli.

 Peka Prekmurske gibanice – Izletniška kmetija Kozelinovi, Gerlinci 130, 9261 Cankova, 031 474 008

kozelinovi2

Ime je dobila po besedi güba, kar pomeni guba, je iz krhkega in vlečenega testa. Ima več plasti, štiri različne nadeve. Je sočna in eden najbolj prepoznavnih pečatov Prekmurja. Zahteva spretnost in natančnost, ki vam bo uspela, saj vas bo vodila izurjena kuharica. To izkušnjo vam ponujajo na Izletniški kmetiji Kozelinovi. Seveda boste spečeno gibanico tudi pojedli.

 

Povežite se z nami

Fb logo